Nálunk általában valami zabos dolog az uzsonna, mert azt jól lehet variálni és ahány nap, annyiféleképpen készülhet. Ám van, amikor anya már unja a zabot és akkor kell valami újdonság. Így jött a képbe pár hónapja a sajtos-répás puffancs. Csak 4 hozzávaló, 15 perc alatt a sütőben van és kb. 20 perc alatt megsül. Szóval végtelenül egyszerű és gyors.
Hozzávalók
- 20 dkg reszelt sárgarépa (kislyukú reszelőn)
- 8 dkg reszelt sajt ( Cheddarral nagyon jó, mert annak van egy alap ízesítése és így már nem kell hozzá majd fűszer . De jó füstölt sajttal is.)
- 4 evőkanál liszt ( nálam ez zabpehelyliszt)
- 2 egész tojás
Elkészítés
- Minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
- Ha enyhe cheddar sajtunk van és ne adj isten felnőtteknek készül, akkor adhatunk hozzá még sót és borsot is.
- Evőkanállal akkora kupacokat készítünk egy sütőpapíros tepsibe, amekkorákat majd sütés után látni szeretnénk. Picit fog csak a tojásfehérje miatt megemelkedni a massza.
- 170-180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük ( amíg pirosodni kezd a teteje).