Évekig ódzkodtam a banánkenyértől, de amikor a nyakamon maradt néhány érett banán pár éve, akkor kénytelen voltam valamit kezdeni velük. Így indult a banánkenyér karrierje nálunk és szépen lassan klassz kis uzsonna-variáció lett belőle.
A legjobb benne, hogy gyorsan elkészül, a gyerekek meg szeretik, mert süteményként van eladva itthon. Ha tényleg érett banánunk van, akkor a méz nem is kell bele és akkor hozzáadott cukrot nem is tartalmaz.
Hozzávalók:
- 3 érett banán
- 2 egész tojás
- fél pohár natúr joghurt
- 1/3 pohár méz ( ha érett a banán, akkor ez nem is szükséges)
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 1 kávéskanál sütőpor
- 6-7 púpozott evőkanál liszt ( nálam ez zabpehelyliszt)
- 10-15 szem magozott cseresznye
- A banánt villával összetörjük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót, kivéve liszt és cseresznye.
- A végére hagyjuk a lisztet, majd a legvégén adjuk hozzá a cseresznyét, hogy ne törjük össze.
- Ha mindent alaposan összekevertünk, akkor egy szilikon formába vagy kivajazott sütőformába simítjuk a masszát.
- Majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. 10-15 percet hagyjuk pihenni, mielőtt szeleteljük.
[caption id="attachment_1563" align="aligncenter" width="665"] cseresznyes banankenyer[/caption]
A kiemelt kép a neighborfood blogról származik. Sajnos az én banánkenyerem sosem éri meg a fotózást :-)