Valami borzasztóan egyszerű és gyors ötletet kerestem tavasszal uzsonnára. Túró volt itthon, úgyhogy az egész valami túros-gyümölcsös finomságnak indult. Aztán szembe jött velem ez a recept Gesztenye blogján és nagyon tetszett az időtényező.
Nem is kell hozzá sok minden szerencsére és az is gyorsan összekeverve már mehet is a sütőbe.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor ( nálunk ez eritrit)
- 5 evőkanál semleges ízű olaj vagy olvasztot vaj
- 50 ml tej
- csipet só
- 25 dkg liszt ( sima fehérliszt, próbáltam hasonló receptet zabpehely liszttel - ehetetlen lett)
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez : olaj a tészta kenéshez, 4 evőkanál porcukor és 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor ( vagy karobpor)
Elkészítés:
- Az eredeti rcept szerint a túrót szitán át kellene törni, de én a liszt és sütpor kivételével mindent a robotgép táljába teszek és közepes fokozaton összekeverek. Ha nincs robotgép, akkor a kézi mixer is megteszi, az is valamennyire összetöri a tűrót.
- Majd jöhet a sütőpor, majd a liszt. De ezt már fakanállal érdemes összevegyíteni és a végén kézzel rugalmas tésztát gyúrni. Rlég sűrű tészta lesz a vége, de rugalmas.
- Ezutan lisztezett felületen kell kinyújtani ( én kisujnyi vastagra hagytam).
- Majd olajjal megkenjük, mehet rá a porcukor és a kakaó és feltekerjük és felszeleteljük.
- 175 fokos, előmelegített sütőben ( légkeveréses) kell nekem kb. 17-20 perc. Pici színt kap, de nagyon sötét ne legyen és keméy nse( az a jó, ha még puha), különben a pihenési szakaszban nagyon kiszáradhat.
- Jó étvégyat!