Élet két gyerekkel, sok ötlettel.

Kétpöttöm

Kétpöttöm

Kakaós csiga 45 perc alatt

2018. szeptember 11. - Kétpöttöm

kakaoscsiga_1.jpg

Valami borzasztóan egyszerű és gyors ötletet kerestem tavasszal uzsonnára. Túró volt itthon, úgyhogy az egész valami túros-gyümölcsös finomságnak indult. Aztán szembe jött velem ez a recept Gesztenye blogján és nagyon tetszett az időtényező.

Nem is kell hozzá sok minden szerencsére és az is gyorsan összekeverve már mehet is a sütőbe.

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor ( nálunk ez eritrit)
  • 5 evőkanál semleges ízű olaj vagy olvasztot vaj
  • 50 ml tej
  • csipet só
  • 25 dkg liszt ( sima fehérliszt, próbáltam hasonló receptet zabpehely liszttel - ehetetlen lett)
  • fél csomag sütőpor

 

Töltelékhez : olaj a tészta kenéshez, 4 evőkanál porcukor és 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor ( vagy karobpor)

 

Elkészítés:

  1. Az eredeti rcept szerint a túrót szitán át kellene törni, de én a liszt és sütpor kivételével mindent a robotgép táljába teszek és közepes fokozaton összekeverek. Ha nincs robotgép, akkor a kézi mixer is megteszi, az is valamennyire összetöri a tűrót.
  2. Majd jöhet a sütőpor, majd a liszt. De ezt már fakanállal érdemes összevegyíteni és a végén kézzel rugalmas tésztát gyúrni. Rlég sűrű tészta lesz a vége, de rugalmas.
  3. Ezutan lisztezett felületen kell kinyújtani ( én kisujnyi vastagra hagytam).
  4. Majd olajjal megkenjük, mehet rá a porcukor és a kakaó és feltekerjük és felszeleteljük.
  5. 175 fokos, előmelegített sütőben ( légkeveréses) kell nekem kb. 17-20 perc. Pici színt kap, de nagyon sötét ne legyen és keméy nse( az a jó, ha még puha), különben a pihenési szakaszban nagyon kiszáradhat.
  6. Jó étvégyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ketpottom.blog.hu/api/trackback/id/tr5514234701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása